Don't let the bed bugs bite...

Bedwantsen

Dit souvenier wilt u liever niet meenemen: de bedwants. En dit dier wilt u ook zeker niet in uw bedrijf. Als u last van bedwantsen heeft, die in het Engels ook wel ‘bed bugs’ worden genoemd, dan moet er veel gebeuren om ze goed te bestrijden. Dit kunt u niet helemaal zelf doen, u kunt daar het beste een professionele bestrijder van Traas Ongediertebestrijding voor inschakelen.

De bedwants

De beestjes zijn roodbruin van kleur en plat en ovaal van vorm. Als u na het slapen rode bultjes in de nek, of op armen en benen ontdekt, zou het wel eens zo kunnen zijn dat u last van bedwantsen heeft. Bedwantsen zijn kleine beestjes die zich verstoppen in kieren en naden, en zich tijdens onze slaap voeden met ons bloed.

Zo herkent u bedwantsen:
  • u ziet in uw beddengoed rood/zwarte vlekjes van de uitwerpselen;
  • er hangt een amandelachtige geur in de slaapkamer en;
  • ’s ochtends na het slapen zien we kleine rode bultjes op ons lichaam.
Bedwantsen leven in en vlak bij ons bed. Op die manier is het voor hen namelijk makkelijk om zich ’s nachts met ons bloed te voeden.

Rode bultjes

De rode bultjes ontstaan omdat bedwantsen ons tijdens het bijten met een stollingsremmende stof injecteren. Dit stofje kan jeuk en zwellingen veroorzaken. Ze bijten ons vaak een aantal keren vlak achter elkaar. De beten zitten dus dichtbij elkaar. Alle bultjes samen kunnen een grote, gezwollen plek worden en dit kan op uitslag lijken.

Meestal verdwijnen de rode plekjes en gaat de jeuk vanzelf weer over. Mocht u wel echte uitslag krijgen, wat een allergische reactie op de beten van de bedwants zou kunnen zijn, dan kunt u het beste uw huisarts raadplegen. Bedwantsen kunnen ziektekiemen verspreiden dus kunt u beter geen risico nemen. 

Bedwantsen na vakantie

Ongenodigde gasten

Nog aan het nagenieten van de vakantie? Niet als u hebt moeten overnachten in een hotel met bedwantsen! Deze bijna onzichtbare beestjes kunnen behoorlijk wat roet in het eten gooien. De beestjes reizen gemakkelijk van A naar B, dus ook mee naar huis. Dit gebeurt vaak via kleding, ritsen in tassen en koffers.

Denkt u bedwantsen in huis te hebben dan kunt u het beste:

  • uw kleding en beddengoed op meer dan 60 graden wassen;
  • kleding en beddengoed waar de bedwantsen in kunnen zitten enkel verplaatsen in een vuilniszak.

Zo voorkomt u dat de beestjes zich verspreiden naar andere ruimtes. 

Professionele bestrijding

De bestrijding van Bedwantsen

Als u de ongediertebestrijder van Traas heeft ingeschakeld, zal deze eerst gaan kijken hoe groot de omvang van de besmetting is en waar de bedwantsen zich verschuilen. Hiervoor zal er waarschijnlijk gezocht moeten worden in de kieren en naden van het meubilair en de slaapkamer zelf. Het meubilair en de plinten moeten daarvoor vaak worden gedemonteerd of verwijderd. Soms is het noodzakelijk om de vloerbedekking los te halen.

Zodra bekend is waar de bedwantsen zich bevinden, is het tijd voor een gedegen plan van aanpak. Na een akkoord wordt een stappenplan uitgevoerd om de deze beestjes te bestrijden.

Stomen is de meest milieuvriendelijke methode. We stomen de ruimte om de bedwantsen te bestrijden. Na twee weken vindt er een nacontrole plaats. Tijdens deze controle stelt de ongediertebestrijder vast of de bestrijding afdoende is geweest. Indien noodzakelijk vindt er een vervolg plaats. 

De meest gangbare bestrijdingsmethode van bedwantsen is door het gebruik van insecticide. Dit middel werkt residueel, het bestrijd bedwantsen blijvend. Om ervoor te zorgen dat alle bedwantsen worden bestreden, moeten de aangrenzende ruimtes meestal ook worden behandeld.

Meer informatie over de bestrijding van bedwantsen?

Heeft u last van bedwantsen? Daar wilt u vast zo snel mogelijk van af. Schakel daarom de specialisten van Traas Ongediertebestrijding in. Bel 088 – 22 121 22 en maak direct een afspraak met één van onze bestrijders.