Kriebeldiertjes...

Vlooien

Vlooien zijn kleine, donkerkleurige, springende kriebeldiertjes die nauwelijks zichtbaar zijn. Er zijn diverse soorten vlooien, ieder met hun eigen kenmerken zoals de kattenvlo, de vogelvlo en de hondenvlo. Ze kunnen het leven van dieren, maar ook van mensen zuur maken omdat het bloedzuigende insecten zijn. Hier leven ze van en daarom nestelen ze zich in de vacht van uw huisdier. Vlooienbeten zorgen voor irritatie door jeuk en pijn. U wilt daarom zo snel mogelijk van deze kriebelbeestjes af!

Vlooien herkennen

Gaat uw huisdier veel kraben en bijten? Dan kan het zijn dat u vlooien in huis heeft en is het aan te raden de vlooien zo spoedig mogelijk te bestrijden. Een vlo kan in zeer korte tijd een enorme hoeveelheid eitjes leggen waardoor een plaag kan ontstaan. Vlooien leggen eitjes in kieren en naden, vloerbedekkingen en kleedjes. Naast de vacht van uw huisdier zullen de vlooien zich ook nestelen in meubels of de vloerbedekkig en zullen ze uiteindelijk ook de sprong naar uzelf maken.

U kunt voorkomen dat vlooien uw huis binnendringen door uw huisdieren te behandelen tegen vlooien. Daarnaast helpt het om dagelijks goed te stofzuigen, kleden en matten van huisdieren goed uit te kloppen en/of te wassen.

Vlooien bestrijden

U kunt vlooien bestrijden door kleden en matten uit te wassen op minimaal 60°C of goed uit te kloppen en in de zon te hangen. Overal goed stofzuigen ook onder plinten, naden en in het hondenhok. Gooi nadien de stofzak weg en maak de mond van de stofzuiger goed schoon.

Heeft u toch nog de kriebels en overlast van deze beestjes? Dan is de beste oplossing om contact op te nemen met Traas Nederland, wij helpen u graag van uw overlast af!