IPM 2023

Alleen onder voorwaarden
werken met rodenticiden!

Nieuwe wetgeving knaagdierbeheersing

Niet-chemische maatregelen eerst

Al jaren is er een regelgeving die het gebruik van gif buiten gebouwen beperkt. Hierdoor wordt al milieuvriendelijker beheer van knaagdieren gestimuleerd. Door de nieuwe regels wordt ook het gebruik van rodenticiden binnen gebouwen beperkt. Ze mogen uitsluitend worden geplaatst als niet-chemische maatregelen niet hebben geholpen en er sprake is van een locatie met verhoogde plaagdruk. Hierdoor is de kans kleiner dat er gif in het milieu terecht komt, met als voordeel dat er geen doorvergiftiging of resistentie optreedt.

Traas is volledig gecertificeerd

Traas is als eerste bedrijf in Nederland gecertificeerd om te mogen werken volgens de richtlijnen van Integrated Pest Managment (IPM) 2023. Deze regelgeving, die de KBA vervangt, start vanaf 1 januari. Kort gezegd: Alleen gecertificeerde ongediertebestrijders mogen vanaf 2023 in bedrijven met rodenticiden werken!

Agrarische bedrijven in de strijd tegen ongedierte

Heeft u al gehoord over de nieuwe wet voor agrariërs?
Vraagt u zich af of deze voor u van toepassing zijn?

De meeste agrarische bedrijven zorgen zelf voor hun ongediertebestrijding. Nu de regels veranderen komen er veel administratieve verplichtingen bij, die in de jaarlijkse audit worden beoordeeld, omdat agrariërs ook zelf gecertificeerd moeten zijn als ze rodenticiden toe willen passen. Bespaar tijd en hoge kosten. Zet Traas in voor uw ongediertebestrijding. Met één druk op de knop heeft u, in uw eigen onlineomgeving, inzage in de gehele knaagdierenbeheersing van uw panden en percelen.

Traas voert IPM uit tegen een zeer aantrekkelijk tarief

Traas Nederland helpt u bij het beantwoorden van vragen die betrekking hebben op uw licentie en het bestrijden van knaagdieren, waaronder ratten en muizen. Wanneer u niet de intentie heeft om de nieuwe KPMB-licentie te halen kunt u ons inschakelen voor knaagdierbestrijding. Het bespaart u niet alleen tijd, maar ook een heleboel kosten.
Wilt u een persoonlijk gesprek? Neem contact op met één van onze medewerkers via 088-2212122.